Підробіток на літо: шукають офіціантів і малярів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підробіток на літо: шукають офіціантів і малярів

Особисті фінанси
724
В умовах кризи літній підробіток стає актуальним все для більшої кількості українців. Правда, сезонної роботи через кризу в країні стає все менше, кажуть експерти.
БУДЬ-ЯКОГО ВІКУ “Найважче зараз доведеться пенсіонерам, а найлегше – студентам. Адже робочих рук в надлишку – в економіці спад, і багато переселенців з Донбасу, згодних на будь-яку роботу за 3-4 тис. грн на місяць, – розповіла нам керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Руслана Березовська. – Тому пенсіонер може знайти роботу, тільки якщо він фізично міцний або мобільний. Наприклад, робити ремонти у квартирах, так як влітку попит на малярів, штукатурів і плиточників зростає на порядок. Ну, або влаштуватися кур’єром зі своїм транспортом. А навіть на таку просту роботу, як вуличний продаж квасу, овочів або фруктів з лотків, швидше візьмуть безробітного середніх років або студентку без досвіду роботи, але не пенсіонерку-продавщицю, у якої може бути підвищений тиск, і якій знаходитися на спеці цілий день небезпечно для здоров’я “.
Крім торгівлі, молоді люди можуть знайти тимчасову роботу в серйозних компаніях. “Менеджери з підбору персоналу зараз формують кадровий резерв до осені, а конкуренція серед претендентів влітку менше. Тому ймовірність отримати цікаву пропозицію різко зростає, – говорить співробітник кадрового холдингу АНКОР Ірина Соботюк. – Актуальні варіанти – промоутер, продавець-консультант, менеджер з продажу, мерчендайзер, аніматор або стажер в компанії (за майбутньою спеціальністю) “.
А ось контент-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна стверджує, що сезонна робота є для будь-якого віку: “На нашому сайті відкриті вакансії для роботи в колл-центрах, де оплачують послуги погодинно, а також продавців-консультантів” на підхваті “при сезонних розпродажах або виїзній торгівлі: розставити товар, протерти полки. Також є роздача флаєрів, листівок, розклеювання оголошень … Для людей середніх років є вакансії офіціантів, можна без досвіду роботи: зараз багато закладів намагаються не брати на цю посаду студентів і молодь, особливо дівчат – через те, що вони менш серйозні і не завжди зможуть постояти за себе і заклад в разі конфліктів з нетверезими клієнтами.
ЗАРОБІТКИ. За словами експертів, середні літні заробітки приблизно такі: в call-центрах платять 7-15 грн/год, продавцям “на підхваті” – 100-150 грн/день, на квасі або фруктах можна вторгувати 120-180 грн в день, а офіціант без досвіду роботи може заробити до 3000 на місяць. Пенсіонери ж на укладання плитки, наприклад, можуть заробити від 120 грн за кв. м, але таку роботу їм легше шукати самим – по знайомих чи друзів друзів. Соботюк ж радить шукати роботу на сайтах роботи, сайтах конкретних компаній і навіть в соцмережах: в постах з позначками “Робота для студентів”, “Робота для промоутерів, продавців-консультантів”. Переваги – швидкий зворотний зв’язок.
Олександр Панченко, Варвара Ткачева
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас