МВФ вирішив приєднатися до переговорів України з кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вирішив приєднатися до переговорів України з кредиторами

Казна та Політика
589
Україна, Міжнародний валютний фонд (МВФ) і комітет кредиторів проведуть переговори про реструктуризацію боргу на наступному тижні і обговорять нову пропозицію України кредиторам, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на прес-конференції в Києві.
“Наступного тижня відбудеться тристороння зустріч Міжнародного валютного фонду, Україна і комітету кредиторів для уточнення всіх цих технічних питань за нашою пропозицією. У результаті всі учасники процесу повинні отримати однакове розуміння технічних і економічних аспектів нашої пропозиції. І таким чином у кредиторів не буде причин далі затримувати переговори з Україною щодо реструктуризації боргу “, – сказала міністр фінансів.
Н.Яресько сподівається, що найближчим часом вдасться провести з комітетом кредиторів переговори і досягти взаємоприйнятного рішення з реструктуризації зовнішнього боргу.
Н.Яресько уточнила, що зустріч пройде у Вашингтоні і зазначила, що точна дата поки невідома.
Вона підкреслила, що пропозиція кредиторів перекласти частину виплат у розмірі $ 8 млрд на міжнародні резерви НБУ є неприйнятним і незаконним, тоді як пропозиція Києва дозволить знизити в середньостроковій перспективі рівень боргового навантаження до прийнятного рівня і зменшити тиск на платіжний баланс і потреба в залученні нового фінансування .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас