Мінагропрод ініціює збільшення в 2015 р дотацій в АПК на 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод ініціює збільшення в 2015 р дотацій в АПК на 2 млрд грн

Аграрний ринок
58
Міністерство аграрної політики та продовольства направило на адресу Міністерства фінансів пропозицію щодо виділення з держбюджету додатково 2 млрд грн для підтримки аграрного сектора в 2015 році.
“Ми зараз подали ще додаткову пропозицію на Мінфін, майже на 2 млрд грн, де ми бачимо можливості дотацій, субсидій вже сьогодні. У тому числі, там пропозиції підвищення цифр на компенсацію відсотків за кредитами до рівня майже 1,2 млрд грн. Це в чотири рази підвищення”, – сказав міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко на брифінгу в Києві в четвер.
Міністр повідомив, що підготовлені його відомством пропозиції включають також дотації на розвиток садівництва і тваринництва.
В той же час, О. Павленко зазначив, що в даний час в держбюджеті немає можливості збільшити дотації на агропромисловий комплекс (АПК). Все буде залежати від того, чи зможе Україна в цьому році знайти нові джерела наповнення держбюджету, уточнив він.
Як повідомлялося, в бюджеті на 2015 рік передбачено виділення 550 млн грн на підтримку агропромислового комплексу. На заходи щодо здешевлення кредитів в АПК передбачено 300 млн грн. Ще 250 млн грн спрямують на держпідтримку галузі тваринництва.
В цілому бюджетом Мінагропроду передбачено видатки в обсязі 3,099 млрд грн, з яких кошти загального фонду становлять 1139 млн грн, спеціального – 1,96 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас