"Укрпошта" наголошує на неможливості зобов'язати Дельта банк виконати платіжні доручення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" наголошує на неможливості зобов'язати Дельта банк виконати платіжні доручення

Кредит&Депозит
1988
Державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” відзначає неможливість зобов’язати неплатоспроможний Дельта Банк (Київ) виконати платіжні доручення та зарахувати на рахунки банківської установи кошти клієнтів.
Про це йдеться в повідомленні підприємства.
“Навіть після того, як Дельта банк кілька місяців не розраховувався за надані послуги, «Укрпошта» виконувала взяті на себе зобов’язання і намагалася перерахувати отримані від громадян гроші на рахунки відділень Дельта банку шляхом надання платіжних доручень на їх списання з рахунку” Укрпошти “. Однак Дельта банк не зараховує гроші на свою адресу. На жаль, “Укрпошта” не має юридичної можливості зобов’язати Дельта банк виконати платіжні доручення та зарахувати на рахунки банківської установи кошти клієнтів “, – йдеться в повідомленні поштового оператора.
“Укрпошта” приносить вибачення всім своїм клієнтам і просить зберігати спокій, і мати на руках квитанції про оплату, для підтвердження факту проведення оплати.
За інформацією “Укрпошти”, в 2013 році між державним підприємством поштового зв’язку і Дельта банком був укладений договір, який дозволив населенню без сплати комісії здійснювати платежі на користь цього банку, а банк взяв на себе зобов’язання щодо оплати наданих підприємством послуг з прийому платежів.
На даний момент на поточному рахунку “Укрпошти” в Дельта банку як і раніше знаходиться значна сума коштів, що належать підприємству.
Однак на початку березня 2015 Дельта банк вимкнув електронну систему, через яку перераховувалися кошти, отримані від населення.
Тобто, фактично відбулося блокування грошей, які залишилися на поточному рахунку “Укрпошти” в цій банківській установі.
Як повідомляло агентство, 2 березня Національний банк визнав “Дельта Банк” неплатоспроможним.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 8 квітня вирішив змінити термін тимчасової адміністрації для неплатоспроможного Дельта Банку з 3 на 6 місяців.
Тимчасова адміністрація в банку працюватиме до 2 вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас