Банк Шотландії буде друкувати полімерні банкноти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Шотландії буде друкувати полімерні банкноти

Світ
3032
Банк Шотландії оголосив про те, що наступні банкноти 5 і 10 фунтів стерлінгів будуть надруковані на полімері, що дозволить підвищити зносостійкість купюр.
Полімер являє собою тонку пластикову плівку, яка замінить бавовняний папір, який використовують в даний час для випуску банкнот. Перші купюри будуть випущені в листопаді цього року.
Нові банкноти будуть трохи менші в порівнянні з поточними. Так розмір купюри в £ 5 становитиме 125 х 65 мм, проти розмірів в 135 × 70 мм, які застосовуються зараз. При цьому будуть використовуватися полімери Safeguard від компанії De La Rue.
Полімерні банкноти в порівнянні з традиційними паперовими купюрами більш стійкі до бруду і вологи. Крім того, у них вищий рівень захисту грошового знака, і їх важче підробити. Термін обігу таких банкнот в 2,5 рази більше ніж традиційних. Також варто відзначити, що в майбутньому випуск полімерних купюр буде обходиться дешевше паперових.
Нагадаємо, що в березні цього року швейцарський Clydesdale Bank одним з перших у Великобританії запустив в обіг пластикові банкноти з обмеженим тиражем – 2 млн. фунтів банкнотами по 5 фунтів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас