До бюджету за 2014 рік не дійшли заплановані 21 млрд грн, - голова Рахункової палати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До бюджету за 2014 рік не дійшли заплановані 21 млрд грн, - голова Рахункової палати

Казна та Політика
535
Голова Рахункової плати Роман Магута, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що до бюджету не дійшли заплановані доходи від податків на суму 21 млрд грн.
“Виконання держбюджету в 2014 році відбувалося в надзвичайно складних економічних умовах. Фактичне зменшення ВВП виявилося більше, ніж прогнозований показник. До бюджету не дійшли заплановані доходи від податків на суму 21 млрд грн. Залишки неповерненого ПДВ до кінця року були в 1,9 разів вище , ніж на початку “, – сказав Магута.
“Найбільші витрати бюджету були спрямовані на оборону і виконання зовнішніх зобов’язань”, – уточнив він.
У зв’язку з цим, за його словами, дефіцит ПФ перевищив 50 млрд грн.
“Від приватизації очікували отримати 17 млрд грн, але цей план не був виконаний. Розширення в 2014 році бази податків, які відносяться до місцевих бюджетів, не привело до зростання доходів від них”, – додав глава Рахункової палати.
Разом з тим, відомство акцентує увагу на пошук резервів і збільшення доходів за рахунок поліпшення адміністрування податків.
Раніше перший заступник голови Комітету ВР з питань бюджету Василь Амельченко заявив, що загальний фонд державного бюджету недоотримав 11 млрд грн надходжень. А податковий борг перед бюджетом склав 21 млрд грн на початок року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас