В Україні планують ввести плату за проїзд для вантажівок вагою понад 12 тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують ввести плату за проїзд для вантажівок вагою понад 12 тонн

Казна та Політика
808
Міністерство інфраструктури України для збільшення надходжень до дорожніх фондів планує в 2016 році підняти ставки на підакцизні товари, а в 2017 році ввести плату за проїзд вантажного транспорту вагою понад 12 тонн.
Про це сказано в проекті “Дорожньої карти розвитку дорожньої галузі на період 2015-2017 років”, опублікованому на сайті міністерства.
«Підняття ставок на підакцизні товари для наповнення місцевих (територіальних) дорожніх фондів (за результатами громадського обговорення доцільності такого заходу)», – сказано в документі.
У прес-службі міністерства уточнили, що мова йде про такі підакцизних товарах, як паливо, шини до автомобілів, моторні масла і т. і.
У документі сказано, що міністерство має намір в цьому році розробити необхідні зміни до законів України та подати їх на розгляд до Кабінету міністрів і Верховної Ради.
Крім того, карта розвитку дорожньої галузі передбачає розробку законопроектів та проекту постанови Кабміну з метою впровадження плати за проїзд вантажного транспорту вагою понад 12 тонн для відшкодування шкоди, завданої автомобільним дорогам.
Зокрема, міністерство має намір в цьому році розробити законопроекти та подати їх на розгляд в Кабмін і Раду, в 2016 році – розробити проект постанови Кабміну для визначення переліку доріг і вартості плати; також міністерство очікує його схвалення урядом, а в 2017 році – впровадити плату для вантажного транспорту.
Відзначимо, за словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, в 2016 році Мінінфраструктури створить спеціальний фонд для відрахування акцизного збору з продажу палива, який на 100% буде використовуватися для фінансування ремонту та будівництва автодоріг.
Раніше в інтерв’ю ЗМІ керівник дорожнього департаменту Мінінфраструктури Роман Хміль заявив, що рівень акцизу на паливо в Україні в рази нижча, ніж у європейських країнах, і може бути збільшений з 20% до 35-50%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас