Введення додаткового імпортного збору спровокувало зростання контрабанди, - заступник голови ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення додаткового імпортного збору спровокувало зростання контрабанди, - заступник голови ДФС

Казна та Політика
1026
Введення в Україні додаткового імпортного збору в розмірі 5-10% спровокувало збільшення контрабанди через український кордон, повідомив журналістам заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Костянтин Лікарчук.
“Згідно з нашою інформацією, вельми значне збільшення контрабанди відбулося завдяки введенню додаткового імпортного збору в розмірі 5-10%”, – сказав він у понеділок.
К.Лікарчук пояснив, що введення додаткового податкового навантаження підштовхнуло підприємців до різних схем ухилення від сплати податків при ввезенні в країну товарів. Зокрема, вони стали використовувати дозволИ на ввезення товарів для особистого користування вагою до 50 кг і вартістю до EUR500 на одну людину.
Заступник голови ГФС вважає за необхідне знизити дозволену норму для особистого користування, як варіант вона може бути встановлена на рівні EUR300 вартості товару.
Крім того, К.Лікарчук повідомив, що введення додаткового імпортного збору також спровокувало згортання в Україні виробництва, зниження митних платежів. Він навів приклад компанії “Брітіш Американ Тобакко Україна”, яка переглядає географію експортних поставок своєї фабрики у Прилуках і вже призупинила експортні операції з Білоруссю, у зв’язку з чому скоротили митні платежі в Чернігівській області.
За словами К.Лікарчука, в ході його зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні була озвучена інформація про те, що компанії-члени палати планують скорочувати виробництво в Україні.
Як повідомив він, митниця написала кілька доповідних записок на адресу Міністерства фінансів з пропозицією дозволити цю проблему.
“Сподіваюся, що Мінфін прислухається”, – сказав заступник голови дФС.
ПрАТ “А / Т Тютюнова компанія” В.А.Т.-Прилуки “, один з найбільших виробників сигарет в Україні, в 2014 році отримало чистий збиток майже 515, 7 млн грн (за українськими стандартами бухгалтерського обліку) в порівнянні з чистим прибутком 17,936 млн грн в 2013 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас