Чисельність працівників прокуратури хочуть скоротити на 8,5 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чисельність працівників прокуратури хочуть скоротити на 8,5 тис.

Казна та Політика
375
До кінця 2017 року чисельність співробітників прокуратури в Україні повинна скоротитися з 18,5 тис. до 10 тис. осіб, повідомив заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.
“Прокуратура на сьогоднішній день, на жаль, занадто закритий і роздутий інститут – у нас рекордна кількість прокурорів, навіть більше, ніж у Росії”, – навів статистику Д.Сакварелідзе на конференції “Судова реформа: стратегічне планування і подальші кроки”.
“Нами було прийнято рішення, використовуючи положення, закладені в новому законі про прокуратуру, запустити скорочення, і до кінця 2017 загальна кількість прокурорських працівників не повинна перевищити 10 тис.на сьогоднішній день вона складає 18,5 тис.”, – додав він.
За його словами, на першому етапі будуть реформовані районні прокуратури – замість них буде створено 178 місцевих прокуратур. При цьому місцеві прокурори та їх заступники призначатимуться на конкурсній основі. “Це перший прецедент … коли в прокуратуру заходить” оновлена ​​кров “, – зазначив Д.Сакварелідзе.
Цей етап має бути завершений до 15 грудня поточного року, після чого почнеться реорганізація регіональних прокуратур. Паралельно буде вводитися електронна система діловодства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас