Де цього літа відпочиватимуть українці і які ціни на житло на популярних вітчизняних курортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де цього літа відпочиватимуть українці і які ціни на житло на популярних вітчизняних курортах

Особисті фінанси
1746
Цього літа кожен четвертий українець не може дозволити собі відпочинок. Більшість з нас залишиться відпочивати в Україні, доповідають соціологи. При цьому 15% наших земляків ще не визначилися, де саме. Для таких журналісти ТСН розвідали про ціни на всіх популярних курортах.
Де цього літа відпочиватимуть українці і які ціни на житло на популярних вітчизняних курортах
ЦІНИ НА ВІДПОЧИНОК
Затока, Одеська область, Чорне море. До нового сезону тут урочисто відкрили нову набережну. Сезон у розпалі. Ціна на номери з вигодами дійсно зросла, відзначають завсідники курорту. Вартість найдешевшого житла – 50 грн, найдорожчого – 450 грн в день.
Шацькі озера, Волинь. Будиночки без зручностей – 50 грн. Комфортні будиночки – 200-400 грн. Елітні номери в готелях – до 1200 грн. Найдешевший варіант – кемпінг, де беруть 20 грн з намету. У плату входять охорона, освітлення, дрова, при необхідності – таксі – кобилка Леля. Жителі містечка запевняють, що за невеликі гроші отримують велике задоволення.
Бердянськ, Запорізька область, Азовське море. Економ-номери коштують 50 грн, краще – 250 грн. Номери в VIP-готелях – 3420 грн на трьох, як у Туреччині.
Коблево, Миколаївська область, Чорне море. Сімейний котедж в парк-готелі в сосновому бору – 4,2 тис. грн за добу (рекордсмен моніторингу). Є кондиціонер, супутникове телебачення, великий санвузол, до послуг – халати, косметика, додаткові рушники. А ще – триразовий шведський стіл і тенісні корти. Минулого року тут не було вільних місць, стверджують господарі. Зараз готель напівпорожній. Так само не густо відпочиваючих на бюджетних базах (50 грн на добу). Навіть тих, що в першій лінії.
Залізний Порт, Херсонщина. Ціни на житло для відпочиваючих через “комуналку” зросли на третину. Торік ціни були від 100 грн, цього року – від 130 грн.
Квитки на потяги. Хоча українці цього літа, за статистикою, сидять вдома, квитки на курортні поїзда якимось дивом традиційно розкуплені.
На закордонні курорти торік їздили 3% українців. Цього року збирається 1%.
Де цього літа відпочиватимуть українці і які ціни на житло на популярних вітчизняних курортах
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас