Яценюк має намір реструктуризувати "боргове ярмо" на прийнятних умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк має намір реструктуризувати "боргове ярмо" на прийнятних умовах

Казна та Політика
911
Україна наполягає на своїх умовах реструктуризації зовнішнього комерційного боргу, величина якого є непідйомною для країни, що опинилася в кризі і веде війну, заявив прем’єр Арсеній Яценюк.
“Боргове ярмо має бути реструктуризовано на прийнятних умовах”, – сказав він у п’ятницю.
Прем’єр підкреслив, що одного тільки перенесення термінів виплат по боргу недостатньо.
Як повідомлялося, напередодні спеціальний комітет, що представляє комерційних зовнішніх кредиторів України, після серії нових зустрічей з Мінфіном заявив, що готовий далі вести переговори про реструктуризацію боргу країни, але бачить перешкоди в категоричності міністерства.
“Міністр Наталія Яресько протягом місяця наполягала на прийнятті комітетом узгодженого з Міжнародним валютним фондом (МВФ) рішення. Ми глибоко стурбовані такою позицією міністра, яка не в інтересах України. Ми готові і бажаємо почати переговори в будь-який час”, – відповів комітет на останні заяви міністра в пресі.
У свою чергу Н.Яресько перед цим у Вашингтоні заявила, що Україна наполягає на узгоджених з МВФ умовах реструктуризації, які включають як перенесення термінів погашення, так і списання основної суми та зменшення процентних ставок. За її словами, йдеться про списання близько 40% основної суми боргу.
За даними Мінфіну, пропозиція комітету полягає в перекладанні їх вимог на рахунки Національного банку України, що неприйнятно, оскільки це передбачає використання для сплати за боргами резервів НБУ, що є явним порушенням законодавства України, і в цілому суперечить найкращим практикам центральних банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас