Фінкомітет вирішив рекомендувати ВР прийняти законопроекти про споживче кредитування та захист прав споживачів фінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомітет вирішив рекомендувати ВР прийняти законопроекти про споживче кредитування та захист прав споживачів фінпослуг

Кредит&Депозит
408
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу законопроекти про споживче кредитування та захисту прав споживачів фінпослуг.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету.
Комітет вирішив рекомендувати парламенту прийняти за основу законопроект про споживче кредитування (№2455 авторства Дениса Дзензерський, Максима Полякова, Руслана Демчака, Івана Фурсіна, Михайла Довбенка, Віктора Романюка, Олександра Жолобецького, Павла Різаненка та Сергія Рибалка).
Також рекомендовано прийняти законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг (№2456 авторства Дениса Дзензерського, Максима Полякова, Руслана Демчака, Івана Фурсіна, Михайла Довбенка, Віктора Романюка, Олександра Жолобецького та Сергія Рибалка).
За словами голови комітету і представника фракції Радикальної партії Сергія Рибалки, ці законопроекти є взаємопов’язаними, тому вони готувалися і розглядалися комітетом разом.
За словами депутатів-членів комітету, досі сфера споживчого кредитування фізичних осіб практично не регулювалася на законодавчому рівні, а права користувачів фінансових послуг систематично порушувалися через вкрай низьку фінансову грамотність населення.
Як повідомляло агентство, законопроектом №2455 пропонується створити механізм споживчого кредитування, при якому потенційний позичальник буде в обов’язковому порядку повідомлений про розмір ефективної процентної ставки та всіх додаткових платежах.
Іншим законопроектом №2456 пропонується посилити відповідальність фінустанов за порушення прав споживачів фінпослуг.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас