Яресько налякала кредиторів застосуванням мораторію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько налякала кредиторів застосуванням мораторію

Казна та Політика
1627
Україна не може чекати до вересня для досягнення домовленостей з кредиторами про реструктуризацію $ 15,3 млрд, що не застосувавши мораторій на виплату боргів.
Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько, пише Reuters.
Вона також зазначила, що очікує від МВФ виділення в липні наступного траншу кредиту в розмірі $1,7 млрд, незалежно від результатів переговорів з кредиторами про реструктуризацію боргів.
«Я не думаю, що у нас є багато часу. У цьому відношенні, я повинна буду застосувати інші інструменти для зниження тиску на платіжний баланс – мораторій », – сказала Яресько журналістам.
За словами Яресько, спровокувати застосування права на мораторій з виплати зовнішніх боргів України може відмова кредиторів від реструктуризації. «Якщо нам не вдасться досягти прогресу, тоді кредитори спровокують застосування мораторію», – заявила міністр.
Яресько зазначила, що уряд вже виплатив близько $ 2 млрд заборгованості в цьому році, незважаючи на конфлікт на сході країни. При цьому, вона відмовилася повідомляти, чи буде Київ виплачувати кредиторам платежі по облігаціях на наступному тижні.
Зазначимо, раніше повідомлялося, що міністерство фінансів України вважає неприйнятною пропозицію Комітету кредиторів України, з яким український уряд веде переговори про реструктуризацію частини державного боргу, про перекладення їх вимог на рахунки Національного банку України.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас