Росія може урізати знижку на газ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може урізати знижку на газ для України

Енергетика
1108
Знижка на російський газ для України на третій квартал 2015 може становити менше 30% від ціни.
Про це заявив глава Міненерго РФ Олександр Новак.
За його словами, у випадку, якщо ціна на газ буде нижчою $ 330 за тис. куб. м, знижка на газ для України може бути в розмірі до 30% від ціни.
“30 або менше, не більше 30”, – сказав Новак.
Нагадаємо, за даними “Газпрому” розрахункова ціна газ для “Нафтогазу України” без знижки за рахунок мита становить для третього кварталу 2015 роки – $ 287,15, четвертого – $ 262,5 за тисячу кубометрів.
Як повідомлялося, голова Міністерства енергетики України Володимир Демчишин впевнений, що “Нафтогаз” отримає знижку на російський газ. За словами глави Міненерго РФ Олександра Новака, російська сторона розглядає можливість надання “Нафтогазу України” знижки на газ за рахунок мита не лише на третій квартал, а й до кінця року. Знижка надається за рахунок скасування експортного мита.
Як відомо, останнім газова угоди між РФ і Україною було досягнуто 1 квітня, коли “Нафтогаз України” і “Газпром” підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу. Угода передбачає продовження дії ключових елементів Брюссельських домовленостей (“зимового пакета”) до кінця червня 2015 року.
Зокрема, цим технічним доповненням продовжується дія положень, що стосуються механізму формування ціни, режиму оплати та відбору газу. Ціна для “Нафтогазу” на другий квартал становить $ 247,18 за тисячу кубометрів, а принцип “бери-або-плати” не діє.
У Єврокомісії розраховують, що подібні умови збережуться до рішення Стокгольмського арбітражу за судовими позовами “Газпрому” і “Нафтогазу”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас