Раді пропонують зобов'язати кредиторів вважати всі зобов'язання за кредитним договором виконаними при поверненні предмета іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують зобов'язати кредиторів вважати всі зобов'язання за кредитним договором виконаними при поверненні предмета іпотеки

Кредит&Депозит
1301
Депутат Верховної Ради Олександр Фельдман (позафракційний) пропонує парламенту зобов’язати кредиторів вважати всі зобов’язання за кредитним договором виконаними в результаті повернення предмета іпотеки.
Про це йдеться в законопроекті №2037а, зареєстрованому в Раді 8 червня.
Документом пропонується доповнити закон “Про іпотеку” статтею 17-1.
Стаття 17-1 припускає, що іпотекодавець має право звернутися з односторонньою заявою про передачу предмета іпотеки – житлового будинку або житлового приміщення іпотекоутримувачу.
Така заява підлягає нотаріальному посвідченню.
Наслідком передачі такої заяви іпотекоутримувача є припинення нарахування відсотків за основним зобов’язанням, а також за додатковими зобов’язаннями – неустойки (штрафи, пені).
Заборгованість по забезпечених іпотекою основних і додаткових зобов’язаннях погашається шляхом стягнення на предмет іпотеки за рахунок його вартості.
Якщо вартості іпотеки недостатньо для повного задоволення вимог кредитора, заборгованість по кредиту вважається погашеною.
Заборгованість по іпотечному кредиту також вважається погашеною, якщо розмір забезпеченого іпотекою зобов’язання менше або дорівнює вартості іпотеки.
Як повідомляло агентство, 5 травня Президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення від оподаткування суми прощеної боргу за валютними іпотечними кредитами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас