УКБС закликає Раду звільнити позичальників від сплати податку на доходи фізосіб при списанні гривневого кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС закликає Раду звільнити позичальників від сплати податку на доходи фізосіб при списанні гривневого кредиту

Кредит&Депозит
536
Асоціація “Український кредитно-банківський союз” закликає Верховну Раду звільнити позичальників від сплати податку на доходи фізичних осіб при списанні гривневого кредиту.
Про це йдеться в повідомленні асоціації.
Згідно з ним, УКБС звернулася до Ради з проханням прийняти законопроект №2900 від 19 травня “Про анулювання боргу кредитором боржника”, який відновлює соціальну справедливість і рівність усіх платників податків перед законом.
Так, законопроект пропонує зрівняти в правах валютних і гривневих позичальників, звільнивши останніх від сплати податку на доходи фізичних осіб при списанні банком безнадійного кредиту фізособи.
УКБС вважає, що запропоновані законопроектом зміни в оподаткуванні справедливі і мають велике соціальне значення.
Прийняття цих змін і звільнення фізосіб-позичальників від оподаткування боргів відновить довіру до банківської системи і, відповідно, до влади.
Як повідомляло агентство, 5 травня Президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення від оподаткування суми прощеного боргу за валютними іпотечними кредитами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас