Банківським наглядом в НБУ займеться в.о. голови правління Платинум Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківським наглядом в НБУ займеться в.о. голови правління Платинум Банку

Кредит&Депозит
1101
Департамент банківського нагляду в НБУ знову очолила Катерина Рожкова. Про це повідомляє прес-служба регулятора.
Як зазначив Перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, від нового керівника Департаменту банківського нагляду регулятор очікує рішучих дій, спрямованих на забезпечення прозорого, адекватного і незалежного контролю за діяльністю банків України з метою захисту інтересів клієнтів і вкладників.
У НАБУ також підтримали призначення Рожкової на посаду голови департаменту банківського нагляду.
“Незалежна Асоціація Банків України завжди виступала за відкритий діалог регулятора та ринку, за побудову прозорих ринкових відносин. Ми підтримуємо призначення на керівні пости в Національному банку людей, прекрасно знають банківську систему зсередини, які пережили разом з нею кризу, яким зрозумілі нагальні завдання галузі. Катерина Рожкова має значний досвід управління фінансами в міжнародних та українських банках, включаючи Національний банк України, тому ми розраховуємо на її конструктивну взаємодію з усіма учасниками ринку “, – підкреслила Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.
До функцій Департаменту банківського нагляду Національного банку України належить здійснення ефективного банківського нагляду за банками всіх груп (у тому числі за банками, в яких призначена тимчасова адміністрація) і філіями іноземних банків в Україні, а також застосування до банків адекватних заходів впливу відповідно до законодавства України .
Раніше Рожкова обіймала посаду в.о. голови правління Платинум Банку. Працює в українській банківській системі з 1998 року. Має досвід в управлінні фінансами в міжнародних та українських банках, включаючи “Аваль”, “Ерсте Банк”, а в 2009 році вже очолювала департамент банківського нагляду в Національному банку України.
Нагадаємо, раніше цю посаду обіймала Світлана Фабер. Вона продовжить роботу в регуляторі на посаді заступника директора департаменту-начальника управління нагляду за банками 1 і 2 груп Департаменту банківського нагляду.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас