Яценюк розповів, за допомогою чого в Україні "рубають зарості бюрократії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, за допомогою чого в Україні "рубають зарості бюрократії"

Казна та Політика
995
Багато ключових реформ вже втілені. Про це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав в інтерв’ю The Washington Post.
“Ми забезпечили сувору бюджетну дисципліну і почали повномасштабну економічну дерегуляцію, щоб вирубати чагарники бюрократії, яка душила підприємництво і давала можливості для корупції. Ми прибираємо вплив олігархів на економічне та суспільне життя. Ми передали фінансові повноваження місцевим громадам, які ближче до наших громадян. Ми ініціювали хвилю антикорупційних розслідувань і арештів, у тому числі щодо вищих посадових осіб держави. Ми значно скоротили кількість держслужбовців. Податкова система спрощується, щоб залучити інвестиції та знизити можливості для шахрайства “, – пояснив А.Яценюк.
За словами прем’єра, шлях до корупції закриє рішення підвищити тарифи на газ, що призведе до зростання обсягів власного видобутку та зменшить потребу в російському імпорті.
“Відповідальність за ці реформи лежить тільки на Україні. Але нам необхідна підтримка наших партнерів, щоб допомогти стабілізувати економіку і зупинити подальшу російську агресію, поки ми втілюємо реформи. Ми будемо потребувати більшої підтримки в рамках двосторонньої допомоги США, технічної допомоги, приватних інвестицій, а також лідерства США в міжнародних фінансових інститутах. Нам також потрібні міжнародні санкції щодо Росії, поки не будуть повністю виконані Мінські домовленості “, – підкреслив А.Яценюк.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас