Греція і кредитори обговорюють можливість продовження програми допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція і кредитори обговорюють можливість продовження програми допомоги

Кредит&Депозит
139
Греція і її кредитори обговорюють можливість продовження терміну дії програми допомоги до березня 2016 року, щоб полегшити досягнення компромісу щодо умов надання Афінам фінансових коштів, повідомляє The Wall Street Journal.
У той же час розбіжності щодо плану реформ можуть зірвати реалізацію плану, кажуть джерела газети.
Термін дії міжнародної програми допомоги обсягом 245 млрд євро, вже продовжували в лютому, і закінчується в кінці червня. З урахуванням цього угоди між Грецією та її кредиторами має бути досягнуто вже в найближчі дні, щоб встигнути до кінця місяця пройти процедуру її схвалення.
У разі продовження програми до березня Афіни можуть додатково отримати до 10,9 млрд євро, що спочатку призначалися для підтримки грецьких банків, що дозволить країні продовжувати обслуговувати борги.
Пропозиція про продовження програми обговорювалося в середу на зустрічі прем’єр-міністра Алексіса Ціпраса з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Однак після цього А.Ціпрас публічно відкинув пропозиції кредиторів, назвавши деякі з їхніх вимог, зокрема, пов’язані з підвищенням ПДВ, “абсурдними”. Після цього переговори між сторонами знову зайшли в глухий кут. При цьому Брюссель так і не отримав нові грецькі контрпропозиції. За словами джерел WSJ в уряді Греції, пропозиції грецького уряду можуть бути спрямовані в ЄС до вівторка.
У той же час багато хто вважає, що продовження чинної програми буде недостатнім для покриття фінансових потреб Греції і буде потрібно розробка 3-го пакету допомоги.
А.Ціпрас в середу зустрінеться в Брюсселі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.
У понеділок представник кабінету міністрів країни Габріель Сакелларідіс висловив упевненість, що Греції вдасться домовитися з кредиторами до 30 червня.
У понеділок в Берліні відбулася зустріч міністра фінансів Греції Яніса Варуфакіса і його німецького колеги Вольфганга Шойбле. За словами Я.Варуфакіса, зустріч пройшла в дуже дружній атмосфері, однак переговорів про угоду не велося.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас