"Несподіваний" поворот: Яресько не знайшла грошей на індексацію соціальних виплат і зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Несподіваний" поворот: Яресько не знайшла грошей на індексацію соціальних виплат і зарплат

Казна та Політика
4080
Міністр фінансів України Наталія Яресько заявляє, що у держави немає коштів на індексацію соціальних виплат і зарплат.
«Немає для цього коштів. Я дуже хочу якомога швидше індексувати соціальні виплати, ми розуміємо важливість підтримки громадян. Але реального профіциту бюджету немає. Якщо я побачу якісь збільшення надходжень від детінізації, знищення «податкових ям», контрабанди або будь-яких інших на сьогоднішній день не передбачених джерел, готова переглядати соцвиплати », – сказала Яресько.
Міністр пояснила, що її відомству зараз доведеться відшукати додаткове фінансування для незапланованих потреб Міністерства оборони.
Також додаткові кошти необхідні на реалізацію положень законів про судоустрій та про державну службу.
Крім того, підвищення імпортного ПДВ у зв’язку з девальвацією також вимагає збільшення обсягів його відшкодування, на що в Мінфіні теж не розраховували.
«… Поки ми не вирішимо ці питання і не знайдемо додаткові джерела надходжень, доти будемо не готові проводити індексацію раніше, ніж це передбачено (у грудні). Коштів у держави немає», – підкреслила міністр.
Зазначимо, президент України Петро Порошенко пропонує уряду прискорити індексацію зарплат і пенсій, проте зробити це так, щоб не спровокувати гіперінфляцію.
4 червня міністр соціальної політики Павло Розенко після засідання Кабінету міністрів повідомив журналістам, що уряд може прийняти рішення про індексацію зарплат і пенсій відповідно до фінансово-економічних показників першого півріччя цього року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас