У Гонтаревої хочуть спростити купівлю та створення банків для європейських інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої хочуть спростити купівлю та створення банків для європейських інвесторів

Кредит&Депозит
455
Національний банк України має намір спростити правила покупки і створення банків для європейських інвесторів, відмовившись від деяких застарілих традицій українського банківського права.
Про це написав директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леонід Антоненко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи нову редакцію нормативного документа, що регулює правила покупки банків, їх створення та капіталізації, порятунку в ході тимчасової адміністрації, призначення в банки керівників, отримання банківських ліцензій .
За інформацією Антоненко, НБУ не вимагатиме нострифікацію (легалізацію в Україні) дипломів, отриманих в університетах Євросоюзу, підтвердження українськими аудиторами висновків аудиторів з ЄС, а також буде отримувати від європейських публічних компаній перевірену аудиторами звітність тільки за останній рік, а не за 4 роки , як це було раніше.
Представник НБУ повідомив, що європейські публічні компанії і компанії, що мають інвестиційний рівень кредитного рейтингу, присвоєного провідними рейтинговими агентствами світу, отримають можливість скористатися безліччю інших передбачених для них винятків із загального регуляторного режиму.
Водночас, як зазначив Антоненко, для інших піднаглядних суб’єктів цей режим змінюється кардинальним чином, часто в бік посилення.
«Це наш посильний внесок у рух України в бік Європи, зроблений на основі букви і духу Угоди про асоціацію з ЄС. Детальніше про ці зміни – після засідання правління НБУ, на якому вони будуть затверджуватися », – написав він.
Відзначимо, частка іноземного капіталу в українській банківській системі (статутному капіталі банків) за квітень 2015 скоротилася на 2,5 п.п. – До 30,5%, з початку року – на 4,5 п.п.
Кількість банків з іноземним капіталом в Україні за квітень скоротилася на один – до 45 установ, в тому числі кількість банків зі 100% іноземним капіталом не змінилася і становить 19.
У 2014 році частка іноземного капіталу в українській банківській системі скоротилася на 1,5 п.п. – до 32,5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас