Ахметова викинули з тендеру на ремонт державних шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметова викинули з тендеру на ремонт державних шахт

Енергетика
1016
ДП “Селидіввугілля” 28 травня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ “Красноармійський машинобудівний завод” на ремонт техніки на загальну суму 130, 54 млн гривень.
Про це повідомляється в “Віснику державних закупівель”, передають “Наші гроші”.
Замовлений ремонт гірничо-шахтного обладнання на чотирьох шахтах державного підприємства: “Росія” і “1-3 Новогродівська” (місто Новогродівка), “Україна” (місто Українськ) і “Курахівська” (місто Гірник).
Шахти знаходяться на контрольованій українськими військовими частині Донецької області, однак неподалік від лінії вогню. Шахта “Курахівська” знаходиться в 20 км від Мар’їнки, яка днями зазнала серйозних обстрілу.
Донецька компанія “Красноармійський машинобудівний завод” була заснована в кінці 2012 року, її незмінним власником є Сергій Солоха.
Єдиним допущеним до участі конкурентом стало ТОВ “Альттранс”. Фірму заснувала Ірина Андрейченко з Красноармійська, проте поки вона переписана на Ігоря Киктева.
Зазначений вище Сергій Солоха з кінця 2010 року став директором ТОВ “Фортекс” – з тих пір як його співвласниками були і сама Ірина Андрейченко і Сергій Андрейченко, і залишається ним досі, коли одноосібним власником залишився Сергій Андрейченко.
Крім того, в 2010-2011 роках Солоха був директором ТОВ “Донбаська збагачувальна компанія”, коли її власником був Сергій Андрейченко. Пізніше збагачувальну компанію переписали на Солоху, а після нього – на саму Ірину Андрейченко. При цьому компанії перейменували в “Будинок Магната”.
Відносно Ігоря Киктева, на якого зараз записаний “Альттранс”, то він також відомий як менеджер Сергія Андрейченко – Кіктєв керує в якості директора його фірмою “Пріоритет +”.
При цьому обидві фірми-конкурентки нинішніх торгів офіційно приписані за однією адресою в Красноармійську – по вулиці Добропільська, будинок 2.
Крім зазначених двох фірм на тендер подавалися ще двоє учасників – ПАТ “Криворізький завод гірничого обладнання” та ТОВ “Компанія” Гірничі машини “. Пропозиції обох компаній були відхилені – вони не надали копії аналогічних договорів та в обох було по одній простроченій довідці.
Єдиним акціонером заводу в є кіпрська компанія “Ukrainian Machine Building Holding Limited” з групи Ріната Ахметова.
А друга фірма має таку ж назву, як машинобудівний холдинг “Гірські машини” Ахметова, і хоча офіційно належить панамському офшору “Севард трейдинг інк., директором ТОВ записана Юлія Рибак, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова і зараз у звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ “НВК” Гірничі машини “.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас