Для реформи готельного бізнесу необхідна єдина ставка туристичного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для реформи готельного бізнесу необхідна єдина ставка туристичного збору

Казна та Політика
260
Представники готельного бізнесу України за прикладом європейських країн пропонують встановити спеціальну ставку податку на додану вартість (ПДВ) для готельєрів та знизити її до 15-17% з 20% на сьогодні.
Як повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів, відповідна і ряд інших ініціатив оприлюднили представники готельної галузі в ході зустрічі на майданчику клубу Hoteliero з цільовою командою Національної ради реформ у складі представників Мінфіну, Державної фіскальної служби, науковців.
“Всупереч військовим подіям на сході країни індустрія гостинності в Україні і готельний бізнес все-таки залишаються інвестиційно привабливими галузями економіки країни. Їх підтримка з боку держави, напрацювання спільних проектів з популяризації країни, розвиток внутрішнього туризму – все це є інвестицією в завтрашнє майбутнє України” , – йдеться в повідомленні.
Водночас заступник глави Мінфіну Олена Макеєва, коментуючи ініціативи про зниження ПДВ, звернула увагу на той факт, що в більшості європейських країн зі спецставки ПДВ для готельного бізнесу її зниження в результаті не призвело до зменшення вартості послуг для кінцевих споживачів.
Крім того, в рамках обговорення питання високого податкового навантаження на фонд заробітної плати для представників готельного бізнесу готельєри відзначили, що зниження ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) і розвиток накопичувальної системи пенсійного забезпечення мають стати ключовими важелями реформ у сфері готельних послуг, говориться в повідомленні.
За даними Мінфіну, готельєри також одноголосно підтримали необхідність встановлення справедливих правил оподаткування для всіх гравців українського ринку готельних послуг.
У зв’язку з цим було висунуто пропозицію відмовитися від діючих на сьогодні податкових пільг, які є дискримінаційними відносно окремих учасників ринку, і встановити єдину ставку туристичного збору для всіх представників галузі без винятку з подальшим цільовим використанням коштів виключно на підтримку і розвиток туристичної галузі України, уточнюється в повідомленні.
Клуб готельєрів та рестораторів Hoteliero створений у вересні 2009 року як майданчик професійних учасників ринку гостинності України. Згідно з даними веб-сайту клубу Hoteliero на 5 червня 2015 року, членами клубу є 73 українські та міжнародні компанії в сфері готельних і ресторанних послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас