Яценюк просить депутатів прийняти 8 законів для МВФ: "Закони спрямовані на таке чудове слово, воно називається "реформи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк просить депутатів прийняти 8 законів для МВФ: "Закони спрямовані на таке чудове слово, воно називається "реформи"

Казна та Політика
1104
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в четвер закликав Верховну Раду в найкоротші терміни розглянути і прийняти 8 законів, які є частиною домовленостей з Міжнародним валютним фондом про фінансово-економічну стабілізацію країни.
«Зараз 8 законів, які необхідно прийняти для того, щоб завершити виконання програми фінансово-економічної стабілізації, підписаної між Україною та Міжнародним валютним фондом, Україна та Світовим банком, на жаль, вже вкотре ці закони не голосуються. Зараз я поїду в парламент для того, щоб спробувати переконати членів парламенту не просто в загальній відповідальності, а в необхідності прийняття законів», – сказав він.
За словами прем’єра, зазначені закони є реформаторськими і допоможуть вивести економіку України з фінансово-економічної кризи.
«Закони спрямовані на таке чудове слово, воно називається «реформи». Це називається «реформи» – натискати на кнопку і голосувати за закони, які підготовлені урядом спільно з світовим фінансовим та експертним співтовариством, це ті закони, які потрібні для руху країни вперед », – сказав Яценюк.
Відзначимо, в рамках нової програми з Міжнародним валютним фондом, крім бюджетної децентралізації, чекають серйозні зміни системи адміністрування податків.
Крім того, для отримання другого траншу Міжнародного валютного фонду, крім проведення переговорів з кредиторами про реструктуризацію ряду суверенних боргів, потрібно виконати ще ряд умов і прийняти ряд законів, в тому числі про посилення незалежності Нацбанку.
Місія МВФ в Україні 2 червня заявила, що подальше виконання програми кредитування економіки України з боку Міжнародного валютного фонду можливе за умови досягнення компромісу між Україною та приватними кредиторами в питанні реструктуризації частини державного боргу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас