Кабмін визначив порядок компенсації кредитних ставок для аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив порядок компенсації кредитних ставок для аграріїв

Кредит&Депозит
250
Кабінет міністрів України затвердив порядок використання 300 млн грн, передбачених у держбюджеті України на програму компенсацій відсоткових ставок за кредитами підприємствам агропромислового комплексу.
Відповідний порядок затверджено постановою уряду №300 від 29 квітня, текст якої оприлюднено в газеті «Урядовий кур’єр».
Згідно з документом, компенсація ставок за кредитами для суб’єктів господарювання в АПК надаватиметься у розмірі 50% облікової ставки Нацбанку, що діє на момент нарахування відсотків.
Також передбачається, що компенсація надаватиметься на конкурсній основі за умови, що сума відсотків за користування кредитом не перевищуватиме 30% річних.
При цьому компенсації підлягатимуть відсоткові ставки за кредитами, отриманими на закупівлю насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, ветпрепаратів, сільгосптехніки та обладнання, а також на будівництву тваринницьких ферм, закупівлю худоби, птиці тощо. Водночас компенсації ставок не надаватимуться позичальникам, стосовно яких порушено справи про банкрутство, а також компаніям, що мають шестимісячну або більш довгу прострочену заборгованість перед держбюджетом, Пенсійним фондом або фондами державного соціального страхування. Для отримання компенсації відсоткових ставок позичальникам необхідно буде подати документи та відповідну заявку до конкурсних комісій облдержадміністрацій за місцем реєстрації підприємства.
При цьому при розгляді заявки на компенсацію відсоткових ставок конкурсні комісії у першу чергу повинні будуть віддавати перевагу підприємствам, виручка яких за останній рік не перевищувала 10 млн грн, а в другу чергу – підприємствам, що займаються вирощуванням корів і іншої великої рогатої худоби.
Кабмін також затвердив головним розпорядником зазначених коштів Міністерство аграрної політики та продовольства (Мінагропрод), а розпорядниками на місцях – департаменти агропромислового розвитку облдержадміністрацій. При цьому Мінагропрод розподілятиме кошти між відповідними департаментами пропорційно середньорічному обсягу виробництва за попередні 3 роки. Водночас, за підсумками дев’яти місяців поточного року міністерство у разі потреби зможе здійснювати перерозподіл коштів між департаментами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас