Порошенко планує відкрити інформацію щодо утворення тарифів на ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко планує відкрити інформацію щодо утворення тарифів на ЖКГ

Казна та Політика
582
Президент України Петро Порошенко заявив про намір ініціювати законодавчі зміни, які розкриють інформацію щодо утворення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення країни.
“Я збираюся внести проект закону про повне розкриття інформації щодо формування тарифів. Нічого нам там ховати – ця інформація абсолютно доступна і повинна бути зрозумілою для кожного”, – сказав президент, звертаючись із щорічним посланням до Верховної Ради в четвер.
За словами глави держави, така законодавча ініціатива буде одним із кроків, які дозволять підтримати незахищені верстви населення.
“Ми більше ніколи не будемо датувати заміські палаци такими ж цінами на газ і електроенергію, як і сільські мазанки”, – запевнив П.Порошенко.
Він підкреслив необхідність збільшення субсидій, насамперед, для сільських жителів.
Крім того, він заявив про свою вимогу до початку опалювального сезону провести актуалізацію норм споживання тепла для будинків без пристроїв обліку теплової енергії.
“Для таких будинків слід зробити переоблік виходячи їх фактичної тривалості і температури попереднього опалювального сезону. За попередніми підрахунками, це дозволить перенести від 10 до 15% сплачених коштів за тепло в минулу зиму як аванс на наступний рік”, – розповів президент.
“Це справедливо і чесно, і ми повинні це робити і це реальний план захисту людей в умовах важкої, обумовленої в тому числі і меморандумом з МВФ, тарифної реформи”, – підсумував П.Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас