Із 1,8 тис. держпідприємств для України життєво необхідні близько 200, впевнений президент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із 1,8 тис. держпідприємств для України життєво необхідні близько 200, впевнений президент

Казна та Політика
630
В Україні має бути продовжено процес приватизації державних підприємств, вважає президент України Петро Порошенко.
“Я, безумовно, за ретельний контроль парламенту за приватизацією. Чим прозоріше це здійснюватиметься, тим краще. І за те, що саме ви, шановні народні депутати, встановіть правила її проведення, та перелік об’єктів для реалізації також буде встановлений вами за поданням уряду . У нас залишається більше 1800 підприємств. Життєво необхідні для держави не більше двохсот. Звичайно, ми не будемо продавати “Укрзалізницю” або оборонні підприємства, але хто мені може пояснити, для чого державі аж 14 кінних заводів, які також заборонені до приватизації?” , – сказав президент, звертаючись із щорічним посланням до Верховної Ради в четвер.
Він підкреслив: “Зрештою, більша частина підприємств, внесених до списку заборонених до приватизації, протягом двох десятків років не отримали жодної копійки інвестицій в основний капітал і приречені на програш у конкурентній боротьбі”.
За словами П.Порошенка, обладнання та технології на цих підприємствах залишилися на рівні 30-х років минулого століття.
“Вони не виживуть, якщо не отримають ефективні прямі інвестиції і ефективний менеджмент з боку як вітчизняних, так і західних інвесторів”, – додав президент України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас