Порошенко зрозумів, що "чаша терпіння" в українців переповнена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко зрозумів, що "чаша терпіння" в українців переповнена

Казна та Політика
8673
Минулорічні вибори до Верховної Ради були найбільш чесними і прозорими за всю історію, і з них почався відлік реформ. Про це заявив президент України Петро Порошенко у своєму щорічному зверненні до парламенту.
Він нагадав, що для координації всіх реформаторських проектів в країні була створена Національна рада реформ.
“5-6 місяців – дуже маленький термін, щоб побачити результати (реформ), а й чаша терпіння у людей переповнена. Іншого шляху, ніж прискорюватися, немає”, – сказав глава держави.
При цьому президент зазначив, що реформи ще не на фініші, але вже й не на старті. За його словами, зміни відчутні поки тільки для експертів і учасників процесу, але до кінця року вони повинні стати помітні для будь-якого суспільства.
Порошенко заявив, що його особисто хвилює, а також найбільше дратує суспільство – корупція і боротьба з нею. У зв’язку з цим активно створюється законодавча база для боротьби з корупцією.
Зокрема, президент нагадав про створення Антикорупційного бюро, яке зараз на конкурсній основі шукає детективів – перші з’являться вже в липні, а в жовтні бюро почне повноцінні розслідування.
Прокуратуру, за його словами, також чекають “скорочення і чистки”. Те ж саме повинно чекати і міліцію. У Києві нова патрульна служба вже через пару тижнів повинна покласти край легендарним поборів на дорогах, заявив Порошенко.
“В АКБ, ГПУ, МВС моєї стратегією щодо залучення іноземних професіоналів призначено чимало людей з досвідом боротьби з корупцією”, – сказав він.
За його словами, в іноземців є перевага – у них немає корупційних зв’язків в українській владі та бізнесі.
“Гучні корупційні скандали стали позитивним явищем. Це катарсис, який свідчить про те, що на корупцію не закрили очі. Відставки внаслідок таких скандалів – це величезний крок вперед, в порівнянні з минулими роками. Але цього мало зараз, адже кримінальне покарання так і не стало нормою. Справи розвалюються або залежуються в судах, тому судова реформа є пріоритетом “, – підкреслив президент.
Він зазначив, що очікується оновлення суддівського корпусу. Вища рада юстиції розгляне справи про звільнення більш ніж 300 суддів. За словами глави держави, більшість з них підозрюються в корупції.
Крім того, за словами Порошенка, проблема реформ полягає в тому, що вони погано доходять до “низів”, в підсумку бізнесу від цього не легше.
“Люди в масі своїй не контактують з президентом, міністрами та депутатами. Образ держави в очах суспільства формує податківець, даїшник і навіть районна поліклініка. А вони беруть (хабарі), і люди не бачать прогресу”, – підкреслив президент.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас