Україна і країни ЄС зможуть обмінюватися інформацією в режимі реального часу по лінії Європолу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і країни ЄС зможуть обмінюватися інформацією в режимі реального часу по лінії Європолу

Технології&Авто
133
Верховна Рада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо встановлення захищеної лінії зв’язку.
За відповідний законопроект про ратифікацію на засіданні парламенту в четвер проголосувало 294 народних депутата.
“Метою цього меморандуму про взаєморозуміння є врегулювання порядку встановлення, введення в дію та експлуатації захищеної лінії зв’язку для обміну інформацією між Україною та Європейським поліцейським офісом”, – сказано в тексті документа.
Заступник міністра внутрішніх справ Тигран Авакян, представляючи в парламенті законопроект, зазначив, що необхідність ратифікації викликана необхідністю обміну інформацією між Україною та Європолом на підставі чинної угоди про стратегічне співробітництво, яке передбачає встановлення захищеної лінії зв’язку між ними.
“Крім того, захищена лінія зв’язку буде використовуватися для обміну персональними даними з Європолом після укладення угоди про оперативне співробітництво між Україною і цим органом ЄС”, – сказав заступник міністра.
За його словами, вступ в силу меморандуму дасть можливість здійснювати в режимі реального часу обмін інформацією між Україною та країнами-членами ЄС через Європол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас