На столичних пляжах встановлять рятувальні вишки і безкоштовний Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На столичних пляжах встановлять рятувальні вишки і безкоштовний Wi-Fi

Казна та Політика
275
Столичні пляжі облаштують рятувальними вишками, душовими, кольоровими прапорами і безкоштовним Wi-Fi. Крім того, в рятувальну службу залучать волонтерів.
Про це повідомив генеральний директор КП “Плесо” Д.Пікалов.
Цього року на столичних пляжах введуть інновацію. Для того, щоб кияни відразу могли зрозуміти, чи варто сьогодні купатися чи ні, там встановлять кольорові прапори. Зелений означає, що можна купатися і загоряти, жовтий – що можна перебувати на піску, а червоний – що пляж закритий для купання і засмаги.
За словами Д.Пікалова, це не єдине нововведення підприємства. На всіх пляжах, де дозволено купатися, облаштують нові рятувальні вишки і встановлять чергування належної кількості рятувальників. Планується також залучити до роботи волонтерів.
“У Києві достатня кількість рятувальників, але вони орієнтовані діяти в надзвичайних ситуаціях на воді. Тоді як у світовій практиці 95% усіх звернень відпочиваючих до служб порятунку є тривіальними, такими як прохання показати дорогу в медпункт або знайти дитину. Наші фахівці до такої простої допомоги просто не готові … Тому ми розраховуємо на волонтерів – тих, хто розподіляє з нами концепцію ідеального пляжу “, – розповів керівник КП” Плесо “.
Курс “молодого бійця”, за словами Д.Пікалова, передбачає дводенне навчання і тестування. Після цього відібрані кандидати отримають необхідний комплект форми і будуть спрямовані на місця чергування.
За інформацією керівника, цього тижня почнуть підключати близько 20 тільки що закуплених душових.
“Ми свого роду проводимо експеримент: обслуговування основних пляжів, зокрема, на Венеціанському і Трухановому островах, вперше віддамо клінінговій компанії”, – зазначив Д.Пікалов.
За його словами, вже зроблені і суттєві кроки до припинення нелегальної торгівлі на пляжах, на яку торік було чимало нарікань. Цього року “Плесо” відмовилося від практики видавати довідки на розміщення торгових точок. Тепер цим буде займатися єдиний оператор – комунальне підприємство “Міський магазин”. Серед іншого, воно подбає і про встановлення уніфікованих торгових наметів в зонах відпочинку.
Крім того, є намір облаштувати безкоштовний Wi-Fi. Його тестування йде вже на пляжі “Венеція” (табличка про це з’явиться найближчим часом) і незабаром – на пляжі “Центральний”.
“Навряд чи ви зможете скачати повноцінний повнометражний фільм, але подивитися новини або невеликі відеоролики – точно зможете”, – запевнив Д.Пікалов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас