ДУСя відписала кишеньковій фірмі 2,5 мільйона на «секретні» наїдки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДУСя відписала кишеньковій фірмі 2,5 мільйона на «секретні» наїдки

Казна та Політика
2402
Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами уклало угоду з ДП «Гарант-Сервіс» на послуги кейтерінгу вартістю 2,5 млн грн.
Дані про угоду, укладену 28 травня, розмістив Вісник державних закупівель, повідомляють Наші гроші.
Йдеться про забезпечення харчування для так званих «літерних» рейсів з Борисполя.
Польоти букв «А» виконуються для вищих посадових осіб України, глав держав і урядів зарубіжних країн, які прибувають в Україну чи перетинають її повітряний простір. Рейси букв «К» – це спецрейси, що виконуються за окремим завданням для делегацій або посадових осіб України та іноземних держав, якщо це передбачено програмою їх перебування в Україні.
Ні перелік продуктів, ні вартість харчування в розрахунку на 1 пасажира не оприлюднені, пише видання.
«Гарант-Сервіс» отримав замовлення без відкритих торгів, оскільки, як зазначено в обгрунтуванні, підприємство, що належить Державному управлінню справами, має багаторічний досвід роботи у сфері забезпечення бортовим харчуванням пасажирів та екіпажу літерних авіарейсів.
На «ВДЗ» відсутні дані про договори на харчування «літерних» рейсів за минулі три роки. Останні дані – за 2012 р, тоді на кейтеринг спецрейсів виділяли 1,98 млн грн, і за 2011 р – тоді на нього витратили 2,61 млн грн.
Для порівняння Наші гроші наводять приклад скасування ДАП «Україна» закупівель послуг ресторанного обслуговування чартерних рейсів в Жулянах і Борисполі, в цілому на 5 млн грн, що відбулося недавно. Предметом цих тендерів був раціон для пасажирів першого, ділового та економ-класу і екіпажу. Харчування суттєво відрізняється. Зокрема, у переліку «гарячого» – 55 різних страв від вівсянки до стейка з сьомги в мигдальних пластівцях.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас