НБУ планує погіршити прогнози по ВВП та інфляції на 2015 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує погіршити прогнози по ВВП та інфляції на 2015 рік

Казна та Політика
1138
Національний банк України має намір в червні переглянути в бік погіршення свої прогнози по ВВП та інфляції на цей рік.
Про це повідомив директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук.
“Ми плануємо опублікувати черговий інфляційний звіт з переглянутим макроекономічним прогнозом в кінці червня. Але, дійсно, ситуація дещо гірша, ніж ми прогнозували в березні”, – сказав Ніколайчук, відповідаючи на запитання про плани регулятора переглянути прогнози на цей рік слідом за погіршенням прогнозів по Україні Міжнародним валютним фондом.
Відповідаючи на питання, чи збігаються прогнози НБУ прогнозами МВФ, згідно з якими в 2015 році в Україні очікується падіння ВВП на 9% при інфляції в 46%, представник Нацбанку повідомив: “Оцінки МВФ, які були, зроблені на основі спільних консультацій з фахівцями уряду і Національного банку “.
Як відомо, раніше Національний банк прогнозував зниження ВВП в 1 кварталі на 15%, у 2 кварталі на 10,2%, в 3 кварталі на 5,7% і зростання на 2% в 4 кварталі.
Державний бюджет на 2015 рік розрахований виходячи з оптимістичного сценарію Кабінету Міністрів розвитку ситуації, що передбачає падіння ВВП на 5,5% при інфляції 26,7%.
Нагадаємо, падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками першого кварталу 2015 в порівнянні з першим кварталом минулого року склало 17,6%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас