У ДТЕК натякнули на дефолт і просять реструктуризувати борг в $3 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДТЕК натякнули на дефолт і просять реструктуризувати борг в $3 мільярди

Кредит&Депозит
806
«ДТЕК» сподівається у жовтні підписати з банками угоду про відстрочку виплати більшої частини його 3-мільярдного доларового кредиту.
Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на директора компанії Максима Тимченка, який повідомив, що дані кроки були зроблені у зв’язку з неможливістю компанії обслуговувати свій борг.
Близько третини кредиту компанії складають єврооблігації, але основна його частина належить банкам, у тому числі німецькому ING, італійському UniCredit і австрійським Erste Bank і Raiffeisen Bank.
«Ми почали офіційні переговори з усіма цими банками щодо реструктуризації нашого боргу на довгостроковий період», – заявив Тимченко, додавши, що середній термін погашення кредиту компанією «ДТЕК» становить три роки.
Тимченко також заявив, що конфлікт в Україні негативно вплинув на діяльність компанії, «стало просто неможливо обслуговувати (наш борг)».
Належить українському фінансовому магнату Рінату Ахметову компанія «ДТЕК» виробляє 27% електроенергії і половину обсягів всього видобутого в Україні вугілля.
Наприкінці квітня вона вже уклала угоду з кредиторами щодо реструктуризації 200-мільйонного доларового боргу в єврооблігації з квітня 2015 на 2018.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас