Порошенко сильно ризикує, призначивши Саакашвілі очільником Одещини, - Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко сильно ризикує, призначивши Саакашвілі очільником Одещини, - Financial Times

Казна та Політика
10516
Саакашвілі не перший іноземець, якого Порошенко залучив до роботи на користь України – країна веде боротьбу одразу на трьох напрямках: проти економічного колапсу, інституційної корупції та в регіоні Донбасу, йдеться в сьогоднішній колонці Financial Times.
“Він навіть не перший грузин, який долучився до команди Порошенко від лютого 2014 року, коли був зміщений екс-президент Віктор Янукович. Тим не менш, він перший іноземець, який взявся управляти українським регіоном, і, на мій погляд, тут починаються проблеми”, – вважає оглядача.
Звичайно, призначення Саакашвілі треба розглядати в контексті зусиль Порошенко відстояти контроль над різними регіонами України та секторами економіки, де правлять бал конкуруючі між собою олігархи, процвітає корупція і місцеві жителі бачать мізерні позитивні зрушення після минулорічної революції.
Слід також мати на увазі, стратегічну важливість Одеської області, розташованої між Кримом та Придністров’ям. Потенціал для неприємностей став очевидним у травні 2014 року, коли в Одесі загинули більше 40 людей в результаті пожежі після зіткнення між про-українськими та проросійськими демонстрантами.
“Але, на мій погляд, цей інцидент був аномалією. Різні національності, які мешкаютьв Одесі – українці, росіяни, болгари, молдавани, євреї та інші – насправді дуже добре ладнають між собою. Чорноморський порт має специфічну атмосферу терпимості та толерантності”, – відмічають у виданні.
Іншими словами, Одеса завжди була особливим місцем. Мені важко повірити, що не знайшлося кваліфікованих українців, які могли б служити в якості губернатора регіону. Порошенко, очевидно, захоплюється Саакашвілі і цінує його досвід і таланти. Але, одним розчерком пера зробивши його губернатором, він ризикує образити жителів Одеси і поставити під сумнів свої рішення.
Tony Barber, Financial Times
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас