Україна позичила $1 мільярд під гарантії США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна позичила $1 мільярд під гарантії США

Фондовий ринок
724
Кошти в розмірі 1 млрд доларів, отримані від розміщення єврооблігацій під кредитні гарантії США, надійшли на рахунки уряду України, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.
«Це стало можливим завдяки підписанню 18 травня Угоди про гарантії запозичення між урядами України і США», – наголошується в повідомленні.
Міністерство нагадало, що процентна ставка за єврооблігаціями становить 1.847% на рік. Сплата відсотків буде здійснюватися двічі на рік (29 травня і 29 листопада). Запланований термін погашення облігацій – 29 травня 2020.
Відзначимо, перший випуск бондів на 1 млрд дол. під гарантії США Україна здійснила в травні минулого року на 5 років за ставкою 1,844% річних, що всього на 0,28% річних вище аналогічних запозичень США, а підписка на ці облігації склала 3,4 млрд дол.
Наприкінці січня 2015 року Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів в обсязі 2 млрд дол. Тоді ж міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив, що уряд США має намір запропонувати Конгресу збільшити пакет кредитних гарантій до 3 млрд дол. за умови проведення в Україні реформ у сфері подолання корупції, реформування енергосектору та покращення ділового клімату.
У березні поточного року міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Міністерство фінансів планує здійснити випуск єврооблігацій обсягом 1 млрд дол. під державні гарантії уряду США в квітні-травні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас