НБУ призначив головного по стеженню за пов'язаними з банками особами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ призначив головного по стеженню за пов'язаними з банками особами

Кредит&Депозит
892
В рамках комплексного підходу до визначення і розкриття бенефіціарів власників або великих акціонерів банківських установ в Національному банку створено управління моніторингу пов’язаних з банками осіб. Новостворений підрозділ регулятора очолив Олександр Завадецький.
“Питання пов’язаних сторін є важливою проблемою, яка зараз стоїть перед регулятором на шляху становлення більш стійкої банківської системи, – зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук. – Співробітники новоствореного підрозділу будуть здійснювати управління процесом визначення бенефіціарів власників та зосередять свою діяльність на узагальненні інформації про пов’язаних з банком осіб, детальному розпізнанні схем догляду, які використовуються банками, щоб приховати пов’язаних осіб, які зазначені у звітах про інспекційні перевірки, і зборі інформації про пов’язаних осіб банків “.
Він додав, що забезпечення повної прозорості структури власників банків є одним із зобов’язань Національного банку перед МВФ в рамках програми розширеного фінансування EFF.
Олександр Завадецький народився 16 липня 1975 року. У 1999 році він закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю “правознавство” та здобув кваліфікацію спеціаліста права. Розпочав трудову діяльність юрисконсультом в 1996 році, потім очолював юридичний напрямок у ряді банків. З 2006 до 2009 року Олександр Завадецький працював начальником юридичного відділу СП ТОВ “Драгон Капітал”. З 2009 року і до призначення в НБУ був засновником і директором ТОВ “Адвокатське бюро Завадецький”.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас