Непередбачуваність долара вганяє валютних трейдерів в збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Непередбачуваність долара вганяє валютних трейдерів в збитки

Валюта
2305
Валютні трейдери цього року не в силах наздогнати непередбачуваний долар, і це призводить до суттєвих втрат.
За підсумками травня індекс прибутковості 14 ключових валютних фондів, що розраховується Parker Global Strategies LLC, показав зниження другий місяць поспіль, що стало першим таким випадком більш ніж за рік. Індикатор впав минулого місяця на 1,1% після зниження на 0,7% в квітні.
У підсумку з початку року індекс додав усього 0,2% після підйому на 2,9% в 2014 році, який був максимальним з 2008 року, коли спостерігався стрибок на 4,7%.
Аналітики пояснили квітневе зниження індексу несподіваним ослабленням долара слідом за непередбаченим уповільненням економіки. У травні, кажуть експерти, багато трейдерів знову були захоплені зненацька, але тепер уже зміцненням американської валюти слідом за заявами Федеральної резервної системи (ФРС) про рішучість підвищити процентну ставку до кінця 2015 року.
“У квітні і травні результати валютних менеджерів розчарували, але головним розчаруванням стало те, що доларові “бики” почали закривати позиції, – зазначив директор зі стратегії на валютних ринках Pioneer Investment Inc. в Бостоні Пареш Упадхьяя, який прогнозує, що до кінця року долар зміцниться на 9% і досягне паритету з євро. – При поточних ринкових позиціях ринок не зможе заробити на зміцненні долара “.
Чистий обсяг ставок на зростання долара скоротився до мінімуму з вересня якраз слідом за зростанням американської валюти до 12-річного піку до ієни і зміцненням щодо євро. Спотовий індекс долара агентства Bloomberg, що розраховується по відношенню до 10 основних світових валют, виріс у травні на 2,3% після падіння у квітні на максимальні з 2011 року 3%.
Долар зміцнився 1 червня до 124,77 ієни/$1, найвищої позначки з 2002 року, до початку червня він також відіграв у євро приблизно 4% після ослаблення до тримісячного мінімуму в середині травня.
“Масштаби доларової корекції, які ми спостерігали до середини минулого місяця, застали людей зненацька, – говорить керівник відділу валютної стратегії Morgan Stanley в Європі Іен Стеннард. – Тепер долар відновив довгостроковий “бичачий“тренд”.
Сукупний обсяг ставок на зміцнення курсу долара за тиждень, що завершився 26 травня, скоротився до 275 тис. 21 контракту з рекордних 448 тис. 675 у січні, свідчать дані Комісії з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США.
У вівторок за євро давали $1,0953, а курс американської нацвалюти до єни становив 124,51/$1.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас