Коломойський не вважає податкові борги "Укрнафти" достатньою причиною для зміни правління компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський не вважає податкові борги "Укрнафти" достатньою причиною для зміни правління компанії

Енергетика
435
Борг ПАТ “Укрнафта” щодо сплати податків у розмірі 5,1 млрд грн не є достатньою підставою для зміни правління компанії, оскільки зустрічний обов’язок державної НАК “Нафтогаз України” перед компанією на порядок вище, вважає ключовий міноритарій компанії Ігор Коломойський.
“З нею (” Укрнафтою “- ред.) НАК не розрахувався: він їй повинен мінімум 50 млрд грн. Заплатить – ми розрахуємося”, – сказав він журналістам у Києві в п’ятницю.
При цьому І. Коломойський додав, що не очікує від засідання наглядової ради “Укрнафти” у п’ятницю якихось кардинальних рішень.
“Звичайна формальність: призначити загальні збори, затвердити порядок денний, заслухати звіт правління”, – сказав він.
Крім того, І. Коломойський нагадав, що, відповідно до закону, відсторонення наглядовою радою правління може здійснювати лише в разі серйозних порушень.
“За законом він (наглядову раду – ред.) має право усувати (правління – ред.), якщо є за що. А якщо нема за що – тоді тільки збори акціонерів. Це те, що в законі написано, а так … У нас же не завжди все по закону “, – резюмував він.
До теперішнього часу наглядову раду “Укрнафти” зібрався на засідання в головному приміщенні НАК “Нафтогаз України”. У І. Коломойського при вході в будівлю виникли складнощі – його пропустили тільки через 10 хвилин.
На місці, крім членів наглядової ради, був присутній ряд народних депутатів, зокрема, Борис Філатов, Вікторія Войціцька, Володимир Парасюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас