СБУ: Посадові особи "Укртранснафти" завдали державі збитків на півмільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: Посадові особи "Укртранснафти" завдали державі збитків на півмільярда гривень

Енергетика
332
Служба безпеки України викрила факти зловживань посадових осіб ВАТ “Укртранснафта” при укладанні угод на зберігання технологічної нафти.
Як повідомляє прес-служба СБУ в п’ятницю, у квітні 2014 керівництво ПАТ “Укртранснафта”, єдиним засновником та учасником якого є держава в особі ДП “Нафтогаз України”, уклало низку договорів із комерційними структурами на безкоштовне зберігання в їх резервуарах технологічної нафти з магістральних нафтопроводів. Угоди були укладені на річний термін з правом пролонгації після закінчення їх дії на тих же умовах.
У той же час, менеджери “Укртранснафти” уклали додаткові угоди до діючих договорів, за якими зменшили терміни безкоштовного зберігання нафти до 90 діб. Після завершення цього безкоштовного періоду, посадові особи, в порушення вимог закону “Про здійснення державних закупівель”, без проведення відповідних торгів уклали нові договори з підприємцями вже на платній основі.
“Зокрема, в 2014 році вартість зберігання нафти в комерційних резервуарах коливалася від 1,78 до 3,20 грн за 1 т нафти на добу, а в 2015 році ціна зросла вже до 6,20 грн. В рамках укладених договорів ПАТ” Укртранснафта “протиправно перерахувало приватним підприємцям 456,437 млн грн. Таким чином, державному суспільству було завдано збитків майже на півмільярда гривень”, – йдеться в повідомленні СБУ.
Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас