Реакція на зупинку: Геращенко пропонує відібрати у Фірташа заводи за газові борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реакція на зупинку: Геращенко пропонує відібрати у Фірташа заводи за газові борги

Енергетика
3001
Україна повинна конфіскувати підприємства олігарха Дмитра Фірташа за газові борги. Так відреагував на зупинку роботи підприємств “Азот” у Черкасах та “Рівнеазот” групи Дмитра Фірташа Ostchem народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.
“Якщо Дмитро Фірташ не хоче розплачуватися за боргами, то його заводи з виробництва добрив держава Україна повинна конфіскувати за рахунок боргів за газ. А потім – або продати міжнародним хімічним концернам за найвищу ціну або поставити ефективного державного менеджера, який буде розвивати цю важливу для економіки галузь України”, – запропонував народний депутат.
За його інформацією, загальна заборгованість підприємств за отриманий від держави в 2010 – 2013 роках газ оцінюється в 5,7 млрд грн.
“По курсу долара, який був в період 2010-2013 років, це була сума більш ніж в 700 мільйонів доларів США. Газ, який купувався НАК “Нафтогаз” в Росії і борги за який вішалися на весь український народ, надавався підприємствам Фірташа, які за нього розплачувлися коли хотів чи не розплачувався взагалі”, – зазначив Геращенко.
Нагадаємо, що напередодні прес-служба “Ostchem” повідомила про припинення роботи підприємств з вироблення добрив в Черкасах і Рівне, яке може зірвати посівну і позбавити роботи тисячі українців.
У компанії заявляють про фабрикацію кримінальних справ проти посадових осіб підприємств Ostchem, а також називають “незаконним арешт у заводів основної сировини – газу”.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас