Обгрунтованість вимог "Газпрому" до "Нафтогазу" розгляне суд, - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обгрунтованість вимог "Газпрому" до "Нафтогазу" розгляне суд, - Коболєв

Енергетика
192
Нафтогаз України” вітає намір “Газпром” передати свої претензії до української компанії на розгляд арбітражного трибуналу.
Про це повідомляє прес-служба НАК.
“Арбітраж – це найбільш цивілізований спосіб вирішувати комерційні спори, якщо сторони не можуть знайти згоди шляхом переговорів”, – прокоментував глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв недавню заяву свого російського колеги Олексія Міллера.
Сторони ініціювали розгляд в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма в червні 2014 року. “Нафтогаз” підготував обґрунтування своїх претензій і заявив свої позовні вимоги в рамках арбітражного провадження за контрактом на поставку газу в січні 2015 року.
“Газпром” не вперше виставляє “Нафтогазу” рахунки, посилаючись на пункт контракту 2009 року, який, на думку Газпрому, містить положення “бери-або-плати”. На початку 2013 року “Газпром” виписав “Нафтогазу” штраф на $7 млрд за недобір газу. Втім, Україна платити відмовилася, і на цьому питання “зависло”. У листопаді 2014 російська компанія подала позов до Стокгольмського суду з вимогою стягнути з “Нафтогазу” 18,5 млрд доларів за недобір українською компанією контрактних обсягів газу в 2012-2013 роках.
Окреме арбітражне провадження ведеться також за контрактом на транзит природного газу. Позовні вимоги за цим контрактом “Нафтогаз” заявив в травні 2015 року. Сумарні претензії “Нафтогазу” до “Газпрому” за двома контрактами перевищують 16 млрд доларів
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас