Інвестори стурбовані підходом керівників ЄЦБ до розкриття інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори стурбовані підходом керівників ЄЦБ до розкриття інформації

Фондовий ринок
356
Інвестори висловлюють заклопотаність тим, як керівники Європейського центрального банку (ЄЦБ) розкривають інформацію на закритих зустрічах з учасниками ринку, оскільки тим самим регулятори дають перевагу одним інвесторам перед іншими.
Все почалося з того, що минулого понеділка член правління ЄЦБ Бенуа Кёре, виступаючи на подібному заході в Лондоні, дав чутливу для ринку інформацію за кілька годин до її опублікування. При цьому в аудиторії перебували представники ряду найбільших хедж-фондів.
Б.Кёре сказав тоді, що ЄЦБ буде активніше викуповувати облігації в рамках програми кількісного пом’якшення (QE) в травні-червні в очікуванні літнього періоду, традиційно характеризується низькою ліквідністю ринків.
ЄЦБ назвав інцидент “процедурної помилкою”. Однак інвестори та експерти в галузі управління організаціями вважають, що проблема носить системний характер.
Для хедж-фондів різниця в отриманні важливої ​​інформації навіть у кілька секунд може означати різницю між масштабним прибутком і величезним збитком.
Високопоставлені чиновники ЦБ єврозони регулярно виступають на конференціях та інших заходах, які відвідують учасники фінансових ринків. У ряді випадків вони говорять публічно і під запис, і тоді їх коментарі стають широко відомими. Однак частина заходів проводиться за так званими правилами Chatham House, згідно з якими учасники можуть використовувати отриману інформацію, але не повинні розкривати автора заяви.
Минулої середи ЄЦБ оголосив, що тексти промов членів правління більше не будуть доступні журналістам під ембарго. ЄЦБ буде розміщувати ці тексти на сайті після початку виступу. Більше ніяких процедурних змін поки не відбулося.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас