Великий бізнес оцінює дії і форми роботи Державної фіскальної служби як неприйнятні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий бізнес оцінює дії і форми роботи Державної фіскальної служби як неприйнятні

Казна та Політика
391
Керівники промислових підприємств і компаній оцінюють дії і форми роботи Державної фіскальної служби (ДФС) Україна як неприйнятні і загрозливі відносної стабілізації ситуації у сфері сплати податків та відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт продукцію.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело, таку думку висловили представники великого бізнесу на зустрічі з президентом України Петром Порошенко у вівторок.
За його словами, на організованій Європейською бізнес-асоціацією та Американською торговою палатою зустрічі були присутні близько 200 керівників провідних компаній країни.
При цьому співрозмовник агентства зазначив, що представники великого бізнесу висловили незадоволення останніми діями і призначеннями в ДФС. Глава держави, у свою чергу, запропонував не поспішати з оцінкою роботи нового керівництва ДФС: “Нехай попрацює”.
У ході скороченого формату зустрічі президент закликав бізнесменів працювати чесно і відкрито, а податковим органам – відповідно ставитися до компаній, що працюють “по білому”.
У свою чергу, один з учасників зустрічі – генеральний директор металургійного комбінату “Запоріжсталь” Ростислав Шурма в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив, що в ході спілкування з президентом, зокрема, обговорювалося питання відключення ряду великих промпідприємств від системи автоматичного відшкодування ПДВ.
“На зустрічі питання автоматичного відшкодування ПДВ було піднято президентом України самостійно. Мета, безумовно, добра: – боротьба з “податковими ямами”. На жаль, мета і механізми боротьби не збігаються. Є проблеми в податковій системі – робіть систему прозорою та прогнозованою для всіх. Але вбивати підприємства, незаконно відбираючи у них зароблені кошти, не вирішить проблем податкової системи, про які говорить президент країни “, – переконаний гендиректор.
За його словами, є прозорі виробники, бездоганні платники податків, до яких відноситься “Запоріжсталь”, як і кілька десятків інших великих промпідприємств, що мають зразкову фінансову і виробничу історію і є найбільшими платниками податків України. До них має бути відповідне ставлення держави.
“Ми інвестуємо в розвиток, системно підвищуємо заробітну плату – ми відповідаємо всім критеріям за законом про відшкодування ПДВ. Тепер у нас штучним чином вимиваються обігові кошти, ставиться під загрозу стабільна робота підприємства, модернізація виробництва, виплата зарплати”, – підкреслив Р.Шурма.
Як повідомлялося, автоматичне відшкодування ПДВ припинено для ММК ім. Ілліча, Єнакіївського металургійного заводу, “Запоріжсталі” та інших підприємств ГМК країни.
“Запоріжсталь” – одне з найбільш великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу.
“Запоріжсталь” знаходиться в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас