Яценюк звинуватив Раду у втраті 30 пунктів інвестиційної привабливості України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк звинуватив Раду у втраті 30 пунктів інвестиційної привабливості України

Казна та Політика
1201
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк критикує Верховну Раду за відмову підтримати законопроекти Кабінету Міністрів, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу в Україні.
Про це Яценюк сказав на засіданні Кабміну.
“Через те, що парламент не підтримав кілька разів наші ініціативи, втратили 30 пунктів у поліпшенні інвестиційної привабливості України”, – заявив він.
Прем’єр зазначив, що минулого року Україна на 16 пунктів покращила позицію в рейтингу за умовами ведення бізнесу Doing Business.
У цьому ж році, за словами Яценюка, в України була можливість додатково поліпшити позицію в цьому рейтингу ще на 30 пунктів.
У зв’язку з тим, що аналіз за умовами ведення бізнесу проводитиметься станом на травень і парламент не підтримав ініціативи Кабміну, Україна втратила таку можливість.
Прем’єр-міністр назвав таку ситуацію неприйнятною.
Як повідомляло агентство, раніше Яценюк розраховував на прийняття законопроектів про поліпшення ведення бізнесу до травня.
У березні Кабмін запропонував Раді врегулювати правові аспекти поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business (законопроект 2382), проте Рада не підтримала цей законопроект.
У жовтні 2014 Україна зайняла 96-е місце серед 189 країн у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу (Doing Business-2015).
Світовий банк щорічно публікує підсумки рейтингу за умовами ведення бізнесу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас