СБУ проводить обшук в UniCredit Bank, в фінустанові - обурені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ проводить обшук в UniCredit Bank, в фінустанові - обурені

Кримінал
5210
Співробітники Служби безпеки України проводять обшук в офісі UniCredit Bank у Києві, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.
За її словами, слідчі дії ведуться в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статтею 258-5 Кримінального кодексу (про фінансування тероризму).
У СБУ зазначають, що процесуальні дії проводяться для зупинення можливого фінансування угруповань «ЛНР» та «ДНР», до установи претензій у силовиків немає.
В UniCredit Bank обурені методами роботи правоохоронних органів, заявила перший заступник голови правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.
За її словами, СБУ провела обшук і виїмку документів за деякими клієнтами і партнерами в UniCredit Bank, у своїх діях слідчі посилалися на рішення Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею «фінансування тероризму».
«UniCredit Bank як законослухняний учасник ринку завжди надає подібну інформацію за рішеннями суду у встановлені терміни, тому не було ніякої необхідності вдаватися до обшуку. Однак, співробітники СБУ пішли на блокування роботи відділень, обмеження пересування співробітників», – заявила перший заступник голови правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.
Вона зазначає, що до роботи банку у СБУ немає ніяких претензій.
У СБУ неодноразово заявляли про розслідування фінансування угруповань «ДНР» та «ЛНР».
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас