У Ахметова розповіли, що робитимуть у разі браку вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова розповіли, що робитимуть у разі браку вугілля

Енергетика
568
Найбільший в Україні металургійний холдинг “Метінвест” має намір у разі дефіциту коксівного вугілля і коксу під виробничі програми його металургійних підприємств закуповувати відсутні обсяги по імпорту або у сторонніх організацій в Україні.
Про це повідомив гендиректор ТОВ “Метінвест Холдинг” Юрій Риженков в ході прес-туру по метпідприємствам холдингу в Маріуполі.
Він зазначив, що в 2014 році відсутні обсяги закуповувалися з Китаю. “Цього року ми імпортуємо з Російської Федерації”, – сказав він.
При цьому Риженков повідомив про значні проблеми з доставкою коксівного вугілля з ПАТ “Укркраснодонуголь”, яке входить в “Метінвест Холдинг”, але перебуває на непідконтрольною України території.
“Заміну відсутнього вугілля ми здійснюємо імпортом з РФ, а також по морю, зокрема, з США”, – сказав гендиректор.
При цьому він зазначив, що компанія буде робити зусилля для відновлення Авдіївського косохімзавода, зупиненого через обстріл бойовиками в суботу.
Основними акціонерами групи “Метінвест” є ЗАТ “Систем Кепітал Менеджмент” бізнесмена Ріната Ахметова (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” народного депутата Вадима Новинського (Київ, 23,76%). ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас