У банку ВБР є ресурси, щоб розрахуватися з вкладниками, - голова правління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банку ВБР є ресурси, щоб розрахуватися з вкладниками, - голова правління

Кредит&Депозит
562
За період дії тимчасової адміністрації у “Всеукраїнському банку розвитку” (ВБР) частка проблемних активів у кредитному портфелі банку досягла 50%, незважаючи на те, що на момент введення в банк тимчасової адміністрації даний показник не перевищував 15%.
Про це повідомила глава правління банку Ганна Гурова.
За її словами, така негативна динаміка є наслідком фактичного бездіяльності тимчасової адміністрації, оскільки практично по всіх клієнтах банку не приймаються рішення про здійснення реструктуризації кредитів. “Складається враження, що погіршення якості кредитного портфеля” Всеукраїнського банку розвитку “є штучним. Вважаю, що до цього, можливо, і прагне тимчасова адміністрація”, – зазначила Гурова.
Як повідомляється, на сьогоднішній день сума коштів фізичних осіб, що підлягає відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), становить 60 млн грн. При цьому загальний депозитний портфель “Всеукраїнського банку розвитку” становить 1,7 млрд грн. Глава правління підкреслила, що очевидно, що банк має достатньо ресурсів, щоб повністю розрахуватися з усіма вкладниками, причому не тільки з фізичними, але і з юридичними особами.
Нагадаємо, Національний банк визнав “Всеукраїнський банк розвитку” неплатоспроможним 27 листопада 2014 На підставі цього рішення Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію, яка працює там і донині.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас