Банк Англії оцінює ризики виходу країни з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії оцінює ризики виходу країни з ЄС

Казна та Політика
422
Банк Англії має намір оцінити ризики в разі потенційного виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу, наголошується в заяві фінансового регулятора країни.
“Не повинно бути сюрпризом те, що банк береться за цю роботу зважаючи на заявлену політику кабінету міністрів”, – йдеться в документі, оприлюдненому на офіційному сайті регулятора.
Керівництво центробанку шкодує щодо того, яким чином інформація стала відома громадськості. При цьому в заяві наголошується, що установа буде дотримуватися чинного підходу і деталі проходить роботи будуть опубліковані “у відповідний момент”.
Раніше про ці плани писала британська газета The Guardian, яка помилково отримала конфіденційний лист співробітника Банку Англії, що стосується проекту. У листі містився заклик тримати в секреті цей проект від більшості співробітників установи та журналістів.
Британський прем’єр-міністр Девід Кемерон планує до кінця 2017 провести в країні референдум про можливий вихід Британії з ЄС.
Темпи зростання ВВП Великої Британії в II кварталі, як очікується, прискоряться до 0,7% порівняно з 0,3% в попередні три місяці, повідомляється в протоколі травневого засідання Банку Англії (BOE).
При цьому всі дев’ять членів комітету з грошово-кредитної політики Банку Англії на травневому засіданні проголосували за збереження базової процентної ставки на рівні 0,5% річних, який був встановлений в березні 2009 р і є мінімальним за всю історію існування ЦБ.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас