В.о. директора ДП "Красноармійськвугілля" заарештований за відмивання держкоштів на підприємстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В.о. директора ДП "Красноармійськвугілля" заарештований за відмивання держкоштів на підприємстві

Енергетика
330
В.о. генерального директора держпідприємства “Красноармійськвугілля” підозрюється в привласненні майна, службовій підробці та зберіганні зброї, повідомляє прокуратура Донецької області.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, встановлено, що з 2014 року по березень 2015 в.о. гендиректора ДП “Красноармійськвугілля”, укладаючи фіктивні договори про покупку товарів, надання послуг з різними товариствами, заволодів коштами державного підприємства в особливо великих розмірах.
“Схема з відмивання державних коштів функціонувала наступним чином: держпідприємство” Красноармійськвугілля “продавало підставним фірмам вугілля різних марок за ціною, значно нижчою від ринкової, а саме – по 600 грн за тонну. Після відмивання грошей вугілля перепродавався кінцевому споживачеві, але вже за ціною 1, 2 тис. грн за тонну. Тобто, половина кінцевої вартості залишалася в кишенях шахраїв “, – зазначив старший прокурор прокуратури Донецької області Костянтин Караман.
У прокуратурі розповіли, що всі тіньові фірми були підконтрольні тодішньому керівнику підприємства, оскільки він реалізовував свої злочинні схеми через підставних осіб. В той же час, на початок поточного року борги із виплати заробітної плати становили 70 млн грн. В даний час рахунки підставних фірм заарештовані. Також в два рази скорочений борг із виплати зарплати.
В.о. керівника ДП “Красноармійськвугілля” підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст.191 ч.4 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст.366 ч.2 (службова фальсифікація), а також ст.263 ч. 1 (незаконне придбання і зберігання зброї та боєприпасів) КК України.
В даний час досудові розслідування за цими фактами завершені, чиновник перебуває в СІЗО, обвинувальний акт стосовно нього направлено до суду для розгляду по суті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас