Яресько розповіла, куди підуть гроші від Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько розповіла, куди підуть гроші від Євросоюзу

Казна та Політика
687
Макрофінансова допомога Європейського Союзу у розмірі 1,8 млрд євро піде в резерви Національного банку України і частково на бюджетні фіскальні потреби.
Про це в Ризі повідомила журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько.
“Ці кошти підуть в Нацбанк на резерви, і частина уряд зможе використовувати на фіскальні потреби”, – сказала вона.
Яресько зазначила, що найчастіше кредити, які отримує Україна від партнерів, йдуть на погашення зовнішніх боргів. “Ми беремо нові, більш довгострокові і більш дешеві кредити, щоб виплатити наші старі борги”, – пояснила міністр.
У цьому зв’язку вона нагадала, що в поточному році було отримано 3,1 млрд доларів кредитів, з яких 2,4 млрд доларів пішло на виплату зовнішніх боргів. “Таким чином, ми покращимо платіжний баланс. Одночасно ми говоримо про реструктуризацію боргів”, – сказала Яресько.
Відзначимо, Єврокомісія і уряд України сьогодні, 22 травня, в рамках четвертого саміту «Східного партнерства» у Ризі підписали меморандум про взаєморозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 млрд євро.
Від українського уряду документ підписали міністр фінансів Яресько та голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, від Єврокомісії – віце-президент Валдіс Домбровскіс.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас